PeteSpeed™

Vanuit handgemaakte prototypes hebben wij het gepatenteerde PeteSpeed™ versnellingssysteem ontwikkeld. De PeteSpeed™ kan bij de fiets de traditionele derailleur vervangen. Voor de downhill sport is samen met BeOne een speciale racer ontwikkeld met een in het frame geïntegreerd PeteSpeed™ systeem.
Het versnellingssysteem is samen met de trapas in een compacte behuizing gebouwd, volledig beschermd tegen vuil, regen en vocht. Slijtage van het systeem is, in vergelijking met traditionele derailleursystemen, tot een minimum gereduceerd.
De PeteSpeed™ bestaat uit:
Een trapas met een links en rechts verschuifbaar primair tandwiel, een cassette-as met een cassette met 9/10 secondaire tandwielen en een derailleurkettingspanner.

Hoe werkt het:
Het primaire tandwiel drijft de cassette-as aan door de derailleurketting op het geselecteerde cassettetandwiel. De derailleur verschuift ook het primaire tandwiel op de trapas tegenover het geselecteerde tandwiel op de cassette-as zodat de derailleurketting alleen recht wordt belast. Buiten de behuizing is de cassette-as voorzien van een enkel kettingwiel dat het achterwiel aandrijft met een normale ketting.